Voetreflextherapie

 

WAAROM VOETREFLEXOLOGIE

Een gezond lichaam is perfect in staat zichzelf te reguleren, in samenwerking met een gezonde geest, dankzij ons zelfgenezend vermogen.  Spijtig genoeg is het in onze huidige drukke maatschappij niet meer zo vanzelfsprekend om ons eigen ritme te blijven behouden.

Verkeerde voeding, te veel alcohol en/of roken, te weinig beweging, te weinig buitenlucht, gejaagdheid en stress, piekeren, enz. brengen ons uit balans en zo kan ons lichaam zijn belangrijke functies niet meer naar behoren uitvoeren. Dit kan je op elk niveau ondervinden (fysiek, emotioneel en mentaal vlak).  Onze gezondheid begint te wankelen en we krijgen allerlei kwaaltjes of worden ziek. 

TECHNIEK VOETREFLEXOLOGIE

Voetreflexologie baseert zich op een combinatie van techniek en wetenschap. Op je voeten zitten namelijk reflexzones die door energiebanen rechtstreeks in verbinding staan met al onze lichaamsdelen.

Voetreflexologie kan klachten verlichten, of zelfs geheel laten verdwijnen, bijvoorbeeld voor:

Een verzwakt immuunsysteem (bv. steeds terugkerende griep of verkoudheid, enz….)

Spijsverteringsproblemen (maag- en darmklachten, constipatie,…)

Nek-, schouder- en rugklachten

Hoofdpijn en migraine

Fibromyalgie

Chronisch vermoeidheidssyndroom ( cvs / me )

Ms

Onrustige benen (restless legs)

Blaasklachten

Auto-immuunziekten

Huidaandoeningen (acne)

Stijve en pijnlijke spieren

Vruchtbaarheidsproblemen

Werkt preventief  tegen allerlei ziekten en kwalen . Zowel lichamelijk als geestelijk en is bovendien heel ontspannend.

Verbetering van het slaappatroon

Reiniging van afvalstoffen, tijdens detoxen of dieet en na een operatie of ziekte met medicijngebruik

Herstel van fysiek, emotioneel en mentaal evenwicht, bvb bij spanning, onrust, onzekerheid, stress, depressie, burnout,…

Ondersteuning bij menstruatiepijnen- en menopausale klachten

 

We beginnen elke voetreflexologie behandeling met de anamnese. Zo achterhalen we eventuele klachten en medische voorgeschiedenis om zeker een correcte en geschikte behandeling toe te passen.

 

 

TIPS & ADVIES

Doordat geblokkeerde energiebanen worden vrijgemaakt, kunnen er tijdens de voetreflexologiebehandeling veel afvalstoffen vrijkomen. Daarom is het belangrijk dat je na de behandeling voldoende water of kruidenthee drinkt om deze af te voeren.

Voetreflexologie is NIET geschikt voor personen die lijden aan of last hebben van: infectieziektes, ziektes die hoge koorts veroorzaken, ontstekingen van vaat- en lymfenstelsel, epilepsie, trombose, en tijdens de eerste 3 maanden van de zwangerschap.

Het is niet aan te raden de dag van de behandeling alcohol te nuttigen om hevige reacties van het lichaam te vermijden

Kankerpatienten vragen best vooraf advies aan hun arts.

Een voetreflexoloog is geen arts en beschikt over een beperkte medische kennis. Daarom zal de voetreflexoloog nooit een diagnose stellen, noch geneesmiddelen voorschrijven en is reflexologie enkel een complementaire therapie die geen vervanging vormt voor de Westerse geneeskunde.

Het doel van de behandeling is om het lichaam terug in harmonie te brengen zodat deze herstelt.

Iemand hoeft niet ziek te zijn om baat te hebben bij voetreflextherapie. Voor veel mensen betekent de behandeling een opkikker. Voor anderen is het een preventief middel om niet uit balans te raken.

 

Therapeutische voetreflex behandeling van 60 min.  27 euro