Omgeving

 

Hondón de las Nieves

Hondon de las Nieves ligt aan de Costa Blanca, een van de meest gezonde verblijfplaatsen op aarde.
De zon schijnt meer dan 300 dagen per jaar en er is een lage luchtvochtigheidsgraad.

Elk seizoen heeft zijn eigen charmes. In de lente zie je de bloesems aan de fruitbomen, in de zomer geniet je van de zalige temperaturen en sjirpende krekels, in de herfst verkleuren de wijngaarden en bossen in prachtige bruin-,geel- en roodtinten en in de winter vind je de rust onder een azuurblauwe hemel.

EXCURSIES IN DE OMGEVING:
 
Elche:
Elche staat bekend om de stad met de meeste palmbomen. Elche heeft nl. meer palmen dan inwoners. Bezoek de 'Huerto del Cura', een stadstuin met een hele verzameling palmen en planten. Het oude centrum van Elche is ook een bezoek waard met de Basilica de Santa Maria en de Arabische baden. Net buiten Elche bevindt zich de opgraving La Alcudia, waar ze het Iberisch borstbeeld 'La Dama de Elche' hebben gevonden.

Alicante:
Alicante is een bruisende stad met leuke restaurantjes en winkels. Wandel over de Explanada de España met zijn mooie palmbomen of langs de haven. Breng een bezoek aan het 'Castillo de Santa Barbara, een burcht die gelegen is op een punt boven Alicante. Hiervandaan heb je een ongelofelijk uitzicht over Alicante en omstreken.
Deze burcht dateert voornamelijk uit de 16de eeuw.
Ook zijn er mooie stadsparken waar je in de schaduw lekker van een tapa en glaasje wijn kunt genieten.

Tabarca:
Tabarca is een eilandje voor de kust van Alicante/ Santa Pola. Het kleine, vlakke eiland bestaat uit 2 delen: een stenig boomloos terrein en een ommuurde nederzetting met 3 monumentale toegangspoorten.
Deze nederzetting werd in de 18e eeuw gebouwd om piraten van het eiland te verdrijven.
Op Tabarca wordt veel gezwommen en gesnorkeld. Boten vertrekken vanaf Alicante (1 uur varen) en vanaf Santa Pola (ongeveer 20 min varen).

Bocairent:
Bocairent is een zeer oud Spaans dorpje. Er zijn tal van wandelingen die langs de bezienswaardigheden in de omgeving leiden. Er is een ijsgrot waar ze vroeger sneeuw in opvingen en er zijn Moorse graven. Zeker de moeite waard om eens te bezoeken.

Guadalest:
Guadalest werd gesticht door de Moren. Het bergplaatsje is nog relatief onbedorven doordat het oude deel van Guadalest alleen toegankelijk is via een hellende tunnel door een berg.
Bezoek eens de woning waar men vroeger woonde of het kasteel van Guadalest zelf. De weg naar Guadalest is ook heel mooi. Geniet van de vergezichten en laat u verrassen.